energetikai tanúsítvány, építőipari kivitelezés, épületgépészeti tervezés - sama hungary Német nyelv - energetikai tanúsítvány, építőipari kivitelezés, épületgépészeti tervezésDeutsch Version

Energetikai tanúsítvány – hitelesen és pontosan


energetikai tanúsítványEnergetikai tanúsítványra számos élethelyzetben szükség lehet, azonban nagyon fontos, hogy kellően megbízható céggel készíttessük azt el. 2012. január 1. óta már nem csak az új építésű ingatlanokhoz, hanem minden egyes értékesítésre kerülő és tartósan bérbe adott épülethez kötelező az energetikai tanúsítás. Egy ilyen tanúsítvány célja, hogy az épületek energetikai optimalizálását meg lehessen valósítani. Az energetikai tanúsítvány fölméri az épület aktuális energetikai állapotát, számításokkal alátámasztva, emellett tájékoztatja a tulajdonost, illetve a vevőt, vagy bérlőt az épület energetikai állapotáról, ami alapján következtethet a lehetséges rezsiköltségekre, valamint tájékoztatást kap arról, mely felújítási beruházás során mekkora megtérülés érhető el a rezsi csökkenése következtében.

energetikai tanúsítvány hitelesenA gyakorlatban az energetikai tanúsítvány elkészítésére két lehetőség van. Az első eset az, amikor rendelkezésre áll az épületről egy tervdokumentáció, amihez van alaprajz. Az alaprajzban szerepelnek a helyiségek, a nyílászárók, a falszerkezet, a négyzetméteradatok, a belmagasság, és egyéb, a dokumentum elkészítéséhez szükséges adatok. Ebben az esetben a tervek és az alaprajz szerint el lehet végezni az energetikai tanúsítást helyszíni felmérés nélkül. Amennyiben azonban nincs ilyen tervdokumentáció, helyszíni felmérést kell végezni. Cégünk komoly tapasztalattal rendelkezik az energetikai tanúsítások elvégzése terén, így biztos lehet abban, hogy tanúsítványa hiteles és pontos lesz!